Anderlecht-stadion verbouwen kost 40 miljoen euro

Mathias Dumarey
| 22 reacties
Anderlecht-stadion verbouwen kost 40 miljoen euro
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht heeft de plannen al klaar voor het verbouwen van het Constant Vanden Stockstadion (foto). Een vergunning om met de verbouwingswerken te starten is er echter nog niet. Het kostenplaatje wordt geraamd op 40 miljoen euro.

Bij Anderlecht zouden ze graag zien dat de verbouwingswerken afgerond zijn in 2013. De capaciteit zou dan 30.000 plaatsen moeten zijn. De krant HNB mocht de plannen ondertussen ook eens inkijken.

Op tribune 2 en 3 zou Anderlecht een derde halve ring bouwen. Boven de eretribune wil men er geen derde ring bij. De tweede ring zou ook voor een deel vernieuwd worden. Daar zouden de zesduizend zitplaatsen plaats moeten maken voor vierduizend business-seats in open lucht.

Anderlecht heeft ook gedacht aan het parkingprobleem. Op het B-veld zou er een parking komen van twee verdiepingen waar er plaats is voor duizend auto's. Ook aan het ziekenhuis in Anderlecht zou er een grote parking bijkomen. De verbouwingen zouden veertig miljoen euro kosten en de gemeenteraad zou akkoord gaan met de plannen. Een bouwvergunning is er echter nog niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties