Anderlecht legt Diandy vast voor de neus van Bordeaux

De Nijs Michael
| 0 reacties
Anderlecht legt Diandy vast voor de neus van Bordeaux

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een eerste transfer met het oog op volgend seizoen gerealiseerd. De Brusselaars verzekerden zich vrijdag van de diensten van Christophe Diandy, de jonge Senegalees tekende een vijfjarig contract in het Astridpark.

Diandy draait al sinds januari mee bij de Brusselse beloften. De negentienjarige Senegalees kreeg de kans om zich te bewijzen bij paars-wit nadat Cheikhou Kouyaté - de speler van Anderlecht die momenteel op huurbasis uitkomt voor KV Kortrijk - het bestuur van paars-wit over de kwaliteiten van zijn landgenoot tipte.

Sindsdien trad Diandy al zes keer aan voor de Brusselse beloften, hij vond in competitieverband één keer de weg naar de netten. Ook op het hoog aangeschreven jeugdtornooi van Viareggio maakte de aanvallende middenvelder een sterke indruk. De knappe prestaties van Diandy waren ook bij het Franse Bordeaux opgevallen, maar uiteindelijk ondertekende de Senegalees vrijdag toch een vijfjarig contract bij Anderlecht.

Diandy zal dit seizoen afmaken bij de beloften van Anderlecht. Tijdens de zomer maakt hij de overstap naar de A-kern. Bij die A-kern zal Diandy volgend seizoen wellicht zijn landgenoot Kouyaté terugvinden, want naar alle waarschijnlijkheid keert de beloftevolle speler tijdens de zomer terug naar het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties