Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFC Mol zou normaal gezien afgelopen weekend de titel hebben kunnen vieren, maar Larum gooide roet in het eten. In de andere reeksen knalde de champagne eveneens nog niet, al is SK Herentals natuurlijk al wel kampioen in de C-reeks.

Derde A:

Oelegem laat leidersplaats liggen

Oelegem heeft de kans verkeken om naast Sint Job aan de leiding te komen. Sint Job verloor voor het eerst sinds lang nog eens punten. Dat gebeurde op bezoek bij Zoersel. Oelegem kon echter niet profiteren en blijft op twee punten volgen na een gelijkspel bij Maria Ter Heide. En op die manier roeren Meer en Oostmalle zich plots opnieuw in het titeldebat. Oostmalle is vierde met vier punten minder dan de leider na winst tegen Pulderbos. Meer is genaderd tot op drie punten van Sint Job na de zege tegen Halle.

Kommer en kwel

Net als de afgelopen weken viel er onderaan opnieuw niet veel goed nieuws te rapen. Rode lantaarn Kalmthout verloor zwaar bij Horendonk en ook Halle en Achterbroek (verlies tegen Meerle) trokken aan het kortste eind.

Ten slotte wonnen ook Minderhout en Loenhout. Zij waren sterker dan respectievelijk Brecht en Schilde.


Derde B:

Zwijndrecht leider af

Zwijndrecht heeft de leidersplaats in derde B opnieuw moeten afgeven. Het verloor afgelopen weekend op bezoek bij Hemiksem dat op zijn beurt samen met Rochus het nieuwe leidersduo vormt. Rochus kende geen moeilijkheden met Hoboken (5-0). Zwijndrecht heeft nu twee punten minder dan Hemiksem en Rochus en ziet ook FC Merksem naderen tot drie punten. De promovendus won overtuigend bij Maccabi.

Staartteams krijgen klappen

De teams uit de onderste regionen in derde B hebben afgelopen weekend serieus afgezien. Rode lantaarn Hove deed het niet slecht, maar verloor wel bij Wintam. De grootste klap werd echter uitgedeeld door FC Ekeren. Dat team won met 8-1 van Reet. De bezoekers stapten slechts met acht spelers van het veld. Hoboken kreeg, zoals eerder gezegd, een forfaitnederlaag te verwerken van Rochus. Verder onderaan was ook Lippelo kansloos op bezoek bij Schelle (4-1).

In de strijd om het behoud boekte Oppuurs dan weer een superbelangrijke zege tegen Branst. In de subtop grabbelde Aartselaar de drie punten mee op het veld van Sparta Linkeroever.


Derde C:

Strijd om tweede plaats blijft spannend

De titel in derde C is sinds enkele weken in het bezit van SKS Herentals. De kersverse kampioen is echter nog niet voldaan en won ook afgelopen weekend zijn wedstrijd. Leest ging met 0-3 de boot in. Vooral de strijd om de tweede plaats blijft spannend. Duffel heeft voorlopig een punt meer dan Katelijne en Hooikt. Dat laatste team had bijzonder veel moeite met rode lantaarn Heultje, maar hield de punten wel thuis. Katelijne had dan weer aan een doelpunt genoeg om te winnen tegen Grasheide. Duffel pakte thuis de zege tegen Kessel. Beerzel maakt na een kleine winst tegen Broechem ook nog kans op de tweede stek, maar dan moet alles de komende speeldagen wel meezitten.

Heffen geeft Itegem klop

Middenmotor Heffen heeft afgelopen weekend met forfaitcijfers gewonnen van staartteam Itegem. Nog onderaan verloren ook SC Mechelen en Herenthout hun wedstrijd tegen respectievelijk Bouwel en Hombeek.


Derde D:

Larum vergalt titelfeest Mol

Mol kon afgelopen weekend kampioen worden, maar dat gebeurde niet. Dichtste achtervolger White Star verloor nochtans op het veld van Weelde, maar de leider vergat zelf zijn wedstrijd winnend af te sluiten. Staartteam Larum stuntte bij Mol. De kloof tussen Mol en dichtste achtervolgers White Star en Lentezon (dat won van Netezonen) bedraagt wel nog negen punten. In de subtop pakte Retie de winst tegen Flandria.

Rode lantaarn aan het feest

Rode lantaarn Oevel heeft afgelopen weekend nog eens gewonnen. Het klopte Beekhoek met 4-2, maar zich redden zit er uiteraard niet meer in.

Tongerlo maakt nog wel kans op het behoud. Het won afgelopen weekend van Berg en Dal en is nu elfde. De andere staartteams deden het minder goed. Herselt verloor van Vrij Arendonk terwijl Vorst het hoofd boog voor Kasterlee.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties