UEFA legt NEC zware boete op

Nico Wieme
| 0 reacties
UEFA legt NEC zware boete op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

NEC Nijmegen mag diep in de buidel tasten. Aan het UEFA Cupduel met Hamburger SV houdt de Nederlandse club een serieuze boete over.

De Europese Voetbalbond (UEFA) kende NEC een boete van 50.000 euro toe voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen HSV van 18 februari. Scheidsrechter Darko Ceferin kreeg toen vanuit het publiek een voorwerp tegen het hoofd, waaraan de Sloveen een bloedende hoofdwonde overhield.
 
NEC werd niet alleen financieel beboet, de Nijmegenaren kregen eveneens een voorwaardelijke straf. Als er de komende drie jaar ook maar één incident is in het NEC-stadion, moet de club één duel zonder publiek afwerken.
 
“Dit is een enorm forse straf waar we erg van geschrokken zijn”, reageerde algemeen directeur Jacco Swart, die nog aangaf dat NEC overweegt in beroep te gaan. “We hebben de UEFA in onze verdediging aangegeven er alles aan gedaan te hebben dit soort excessen te voorkomen en ook dat we het betreuren dat het heeft kunnen gebeuren. Het is sowieso een geweldige domper op een prachtig Europees seizoen.”
 
Het is echter de tweede keer dit seizoen dat de UEFA NEC een straf oplegt. Op 18 september misdroegen enkele Roemeense supporters van Dinamo Boekarest zich in het stadion van Nijmegen. NEC moest toen 5.000 euro boete betalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties