Antwerpen krijgt zijn fusieclub in eerste klasse

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Antwerpen krijgt zijn fusieclub in eerste klasse
Foto: © SC

Het Antwerpse voetbal krijgt zijn fusie. Niet op de groene grasmat, maar in de zaal. FTS Antwerpen en RSD Edegem worden volgend seizoen Chase Antwerpen.

“Zowel bij FTS Antwerpen als bij RSD Edegem zindert de ambitie om een absolute topclub in onze metropool te houden”, zegt Freddy Van Schil. “Het mocht niet bij die ene landstitel van Antwerpen blijven. De drang naar meer zulke prestaties leidde op beleidsvlak bij beide clubs tot een nadere samenwerking.”
 
“Door de gezamenlijke financiële middelen, sportieve krachten en structuren te bundelen, moet het mogelijk zijn om binnen afzienbare tijd opnieuw aan de top te komen.”
 
De nieuwe club wil trouw blijven aan haar afkomst en trek ook de kaart van de jeugd. “Wij willen vooral de nadruk leggen op Antwerpse spelers. Het talent is aanwezig, dat bewijzen de zes Antwerpse internationals in de nationale ploeg. We willen ook een mix van de ervaring en de jeugd.” 

Ahmed Sabati keert terug naar Antwerpen. Karim Bachar en Yassine Achabar hebben hun toekomst aan de club verbonden.
Carmelo Nieddu zal als hoofdcoach aangesteld blijven, Jesse Verstraeten wordt zijn assistent. Antwerpen zal zijn thuiswedstrijden afwerken in de sporthal Het Rooi in Berchem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties