Vadis: 'Nooit mijn kans gekregen bij Anderlecht'

Nico Wieme
| 35 reacties
Vadis: 'Nooit mijn kans gekregen bij Anderlecht'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge trekt zondagavond naar Anderlecht. Eén speler bij blauw-zwart kijkt met meer dan gewone belangstelling uit naar deze confrontatie: Vadis Odjidja Ofoe.

In de winter van vorig seizoen verliet Vadis Odjidja Ofoe het Constant Vanden Stockstadion langs een achterpoort. De middenvelder had onder Ariël Jacobs een aantal keer mogen proeven van het eerste elftal, maar zijn keuze stond vast. Odjidja verhuisde naar Hamburger SV dat hij deze winter alweer inruilde voor Club Brugge.
 
Zondag trekt de ex-Anderlechtspeler met blauw-zwart naar het Astridpark. “Ik zeg tegen mezelf dat het een match wordt zoals een andere, maar ik heb er natuurlijk een verleden want ik ben er opgeleid. De zin om een goeie match te spelen zal ongetwijfeld nog groter zijn dan anders. Als ik bij Brugge heb getekend, heb ik onmiddellijk gekeken wanneer deze match op het programma stond”, aldus Odjidja in LDH.
 
De Gentenaar van afkomst begint niet aan de match met revanchegevoelens. “Onze wegen zijn gescheiden, dat is alles. Dat is voetbal, soms worden sommige spelers op een zwarte lijst gezet, ze worden niet goed genoeg bevonden en daarna zijn ze bij de besten in een andere club.”
 
Odjidja is naar eigen zeggen uit Anderlecht vertrokken omdat hij te lang heeft moeten wachten op zijn kans in de eerste ploeg. “Toen ik 15 was, trainde ik een eerste keer mee met de A-kern, toen was het nog te vroeg. Maar vanaf mijn 16 jaar vind ik dat ik toch wel mijn kans had mogen krijgen. Ik zeg niet dat ik toen al titularis moest zijn, maar ik had toch op het einde van de wedstrijden iets kunnen tonen.”
 
“Ik ben daarna zwaar geblesseerd geraakt aan de knie, maar toen ik mijn niveau teruggevonden had, dacht ik mijn kans te krijgen in het eerste elftal. Maar ze is nooit gekomen”, aldus Odjidja.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties