Proto: "Simaeys is gefrustreerd"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Proto: "Simaeys is gefrustreerd"
Foto: © SC

Silvio Proto speelde vrijdag een sterke partij tegen Club Brugge en hielp Germinal Beerschot mee aan de drie punten.

“Dit was één van mijn beste wedstrijden van het seizoen”, verkondigt Proto trots. “En eindelijk levert het drie punten op. Op Standard en Anderlecht was ik ook goed, maar winnen we niet. Ik heb ook al gescoord, ja. Leuk, maar het leverde maar één punt op.”

 

De blauw-zwarte aanvallers beten vrijdag hun tanden stuk op de concurrent van Stijn Stijnen bij de Rode Duivels. Wat ze ook probeerden. Proto plooide niet. “Tijdens de eerste helft doe ik twee goede reddingen, maar de moeilijkste bal was die center tijdens de tweede helft. Ik kon nog maar net met mijn vingertoppen het leer tegen het hoofd van Akpala tikken. Als ik op mijn lijn blijf staan, dan ben ik dood.”

 

In de tweede helft had Proto het aan de stok met Jeroen Simaeys. “Ik had mijn hand op de bal en hij trapt op mijn arm. Natuurlijk ben je dan niet blij. Vindt hij dat ik te veel show verkoop? Simaeys is gewoon gefrustreerd omdat hij verloren heeft. Als ik in het verliezende kamp stond, zou ik ook zo gereageerd hebben.”

 

Redding

 

“Volgende week kunnen we ons redden. We mogen niet te relax zijn want we hebben nog punten nodig. Maar we mogen ook niets forceren. Dan krijgen we wedstrijden zoals vorige week en tegen Zulte Waregem. Toen waren we gewoon slecht. En we kunnen best de eindronde vermijden. Germinal Beerschot heeft daar geen ploeg voor. Deze jongens willen voor de vierde of vijfde plaats strijden en zijn het niet gewoon om tegen de degradatie te vechten. Daar kunnen we niet mee omgaan.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties