Barcelona wint Spaanse beker

Tom Drossaert
| 17 reacties
Barcelona wint Spaanse beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona mag zijn eerste trofee onder trainer Pep Guardiola in de kast zetten. Het won in de finale van de Copa Del Rey oververdiend met 4-1- cijfers van Bilbao.

 

Het was nochtans Bilbao dat als een razende van start ging. Een vroege goal van Toquero bracht de club op voorsprong. Maar gaandeweg kwam Barcelona meer in de wedstrijd, en ondanks stevig weerwerk van de ploeg uit Bilbao moest ze toch het hoofd bieden aan een wederom superieur Barça.


 

Yaya Touré bracht met een knappe dribbelbeweging Barcelona op het halfuur langszij. Bilbao mocht blij zijn dat het met een gelijkstand mocht gaan rusten. Na de pauze ging de Catalaanse ploeg door op zijn elan en een doelpunt bleef dan ook niet lang uit. Op amper twee minuten tijd telden Messi en Bojan elk met een doelpunt Bilbao volledig uit. Xavi dikte met een fraaie vrijschop de score nog aan.


 

Met het winnen van de Spaanse beker is Barcelona alvast goed op koers om de Trebble te behalen. De club is zo goed als zeker Spaans landskampioen en speelt nog de finale van de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties