Was de redding van Bolat in Gent wel geldig?

De Nijs Michael
| 34 reacties
Was de redding van Bolat in Gent wel geldig?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ons land staat voor één van de spannendste voetbalweken uit de geschiedenis. Anderlecht en Standard moeten in een dubbele confrontatie uitmaken wie kampioen wordt, maar intussen blijft de aandacht gaan naar de gemiste strafschop van Gentspeler Bryan Ruiz.

Filip De Wilde, keeperstrainer bij Anderlecht, meent namelijk dat de Gentse draaischijf de penalty had moeten hernemen omdat Standarddoelman Sinan Bolat te vroeg vertrok toen Ruiz trapte. Er valt inderdaad wel wat te zeggen voor de stelling van De Wilde, want er werden dit seizoen al meerdere strafschoppen om dezelfde reden hernomen.

Had scheidsrechter Gumienny de strafschop moeten laten hernemen? "Bwaaa", aarzelt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen als HLN om een reactie vraagt. "Het was aanvaardbaar. Het is wel zo dat we de refs hebben gevraagd om er goed streng op toe te zien, maar alleen op te treden als het extreem is. Ik heb zelf de beelden van de fase herbekeken en Bolat bleef toch lang op zijn lijn staan."
 
"Voor mij heeft hij correct gekeept. Uiteraard vertrekt hij niet op krek hetzelfde moment dat Ruiz de bal raakt, maar dan moet je ongeveer élke penalty laten hernemen", relativeert Jeurissen. "En dat was nooit onze bedoeling, alleen de ergste gevallen als de keeper twee meter voor zijn lijn staat of zo."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties