Witsel: "Even mooi als vorig jaar"

Tom Drossaert
| 2 reacties
Witsel: "Even mooi als vorig jaar"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Axel Witsel was met zijn penaltydoelpunt de matchwinnaar van een bits duel. De Gouden Schoen vindt de overwinning van zijn ploeg niet minder dan verdiend.

Voor Axel Witsel bestaat er geen twijfel: Standard is de enige en verdiende landskampioen. “Over de twee matchen gezien waren we beter dan Anderlecht. Onze eerste helft vandaag was niet goed, maar na de rust grepen we terug naar ons bekende voetbal. Bij de penalty voelde ik me helemaal niet nerveus en heb ik niet getwijfeld om hem te trappen”, aldus Witsel in HNB.

 

Op de vraag hoe hoog de Gouden Schoen deze titel ten opzichte van die van vorig jaar plaatst, is de Waal formeel. “Deze titel is even mooi als die van vorig jaar. De eerste is altijd iets speciaals, maar sportief gezien heeft deze misschien nog net iets meer waarde, want we hebben er langer voor moeten knokken. En als je dan voor de tweede keer op rij tegen het grote Anderlecht thuis kampioen kan spelen, kan je niet beter dromen.”
 

Maar het allerbelangrijkste voor Witsel is het bereiken van de Champions League. “Het is gewoonweg fantastisch, nu gaat iedereen op dinsdag en woensdag naar ons kijken. Het spelen van het kampioenenbal kan er wel voor zorgen dat ik blijf, maar zeker is het niet. Het is alleszins de bedoeling dat deze groep bij elkaar gehouden wordt en dat er zelfs versterkingen bijkomen.” (AN)


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties