Dag der bekerfinales

Philippe Crols
| 0 reacties
Dag der bekerfinales
Foto: © SC

In een aantal landen is de bekerwinnaar reeds bekend, maar zaterdag staan er nog drie belangrijke bekerfinales op het programma. De Engelse FA Cup spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding.

In Engeland en Schotland beginnen ze er om 16.00u aan. De Engelse FA Cup gaat dit jaar naar Everton of Chelsea. De Londense club moet zijn seizoen redden met bekerwinst, want het greep eerder al naast de titel en Champions League. Voor de ploeg van Marouane Fellaini zou de eindzege in het prestigieuze bekertornooi de kers op de taart zijn. De Toffees zijn al zeker van Europees voetbal.

In Schotland kan Rangers de dubbel pakken. Een week na het veroveren van de landstitel staat het tegenover het bescheiden Falkirk in de Schotse bekerfinale. Falkirk eindigde in de Schotse Premier League op de op twee na laatste plaats. Het zou dus een verrassing van formaat zijn, moest Rangers niet aan het langste eind trekken.

De Duitse bekerfinale wordt er eentje met een hoge inzet. Zowel Werder Bremen, dat enkele weken terug nog de UEFA Cupfinale verloor, als Bayer Leverkusen hebben de eindzege nodig om nog een Europees ticket af te dwingen. De wedstrijd wordt om 20.00u afgetrapt. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties