Heerenveen strikt Tsjechisch international

Jimmy Wouters
| 1 reacties
Heerenveen strikt Tsjechisch international

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heerenveen heeft Michal Papadopulos aangetrokken. De 24-jarige Tjechische international ondertekende in Friesland een contract voor vijf seizoenen.

Papadopulos begint bij Heerenveen aan zijn derde buitenlandse avontuur. De spits was eerder actief in Engeland en Duitsland (Arsenal, Leverkusen en Cottbus).

De 24-jarige Tsjech
begon zijn voetbalcarrière op 17-jarige leeftijd bij Banik Ostrava. Arsenal herkende het talent en haalde Papadopulos in 2003 op huurbasis naar Londen. Onder Arsène Wenger trainde de aanvaller met de selectie mee. Een optreden in de hoofdmacht zat er niet in. "Ik moest opboksen tegen mannen als Henry, die slag kon ik niet winnen’,’ aldus Michal Papadopulos.

Michal Papadopulos keerde in de zomer van 2004 terug naar Banik Ostrava en werd vervolgens ingelijfd door Bayer Leverkussen. Ook daar was de concurrentie met Berbatov en Voronin te groot.  

Via Cottbus kwam hij terecht bij Mlada Boleslav, waar hij zijn zelfvertrouwen terugvond. Papadopulos hoopt nu in Friesland om zijn buitenlandse carrière opnieuw te lanceren.

"In Tsjechië speelde ik in een 4-4-2 formatie. Hier voetballen ze met drie spitsen. In een aanvallend ingesteld team kom ik het best tot mijn recht. Bovendien speelt Heerenveen altijd Europees. Voor mijn ontwikkeling is dit een juiste keuze.’’

Met de komst van Papadopulos heeft sc Heerenveen de bezetting van de aanvalslinie voor het nieuwe seizoen compleet. Met Beerens, Ingelsten, Sibon,Henrique, Elyounoussi en nu dus Papadopulos heeft Sollied zes aanvallers voor drie posities tot zijn beschikking. De Friese club aast nu alleen nog op defensieve versterking. (AN)

 

 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties