De Coene gaat de uitdaging aan: Frutos fit krijgen

Mathias Dumarey
| 20 reacties
De Coene gaat de uitdaging aan: Frutos fit krijgen
Foto: © SC

Jochen De Coene is een Belgische topkinesist die onlangs werd aangetrokken door RSC Anderlecht. De Coene werkte lang in China en gaat de uitdaging aan om de Argentijn Nicolas Frutos (foto) helemaal terug fit te krijgen.

"Het is voor mij een passie om topsporters weer helemaal op te lappen. In China behandelen ze letsels aan de kruisbanden nog met acupunctuur. Ik heb daar een project opgestart om die achterstand helemaal in te halen. Bij Anderlecht willen we de medische staf helemaal professionaliseren. De mensen die me hier zijn voorgegaan, hebben zeker goed werk geleverd. Nu is er besloten een bepaalde medische richting te gaan volgen", aldus Gentenaar Jochen De Coene in HNB.

"Het is de bedoeling om veel meer aan blessurepreventie te gaan doen om minder gekwetsten te hebben. Hoe? We gaan de spelers aan de gps leggen. We gaan iedereen professioneel screenen. Voor de trainingen beginnen zullen we testen welke motors de spelers hebben: een Ferrari, Mercedes of een Volkswagen. We doen ook aan hartmonitoring en volgen de loopafstanden op. Zo zullen we zien wanneer iemand in het rood gaat, want dan stijgt de kans op blessures. Ook tandartsen, diëtisten en pedicuren zullen ingeschakeld worden", legt De Coene concreet de plannen uit.

De Coene heeft ook een persoonlijke doelstelling. "Ik wil spelers als Nicolas Frutos en Daniel Zitka terug helemaal fit krijgen. Het plan is om Frutos weer optimaal te laten voetballen en hem niet meer naar Argentinië te laten afreizen om te revalideren", besluit De Coene.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties