Renovatie Jan Breydelstadion kost 12,5 miljoen

Jimmy Wouters
| 25 reacties
Renovatie Jan Breydelstadion kost 12,5 miljoen
Foto: © SC

Een renovatie van het Jan Breydelstadion zou 12,5 miljoen euro kosten. Dat hebben de Brugse stadsdiensten berekend.

Club Brugge wil weg uit het Jan Breydelstadion en droomt al enige tijd van een nieuwe tempel in Loppem. Het dossier is nu in handen van de Vlaamse overheid, maar voorlopig is het erg windstil rond het Brugse project.

Stadsgenoot Cercle Brugge wil dan weer wel in Jan Breydel blijven voetballen. Het 33-jaar oude stadion zou volgens bepaalde bonnen in het Nieuwsblad betonrot vertonen aan de onderkant van de twee grote tribunes. Het stadsbestuur van Brugge heeft nu beslist om te laten onderzoeken hoeveel een renovatie van het vroegere Olympia zou kosten. 

Volgens de eerste ramingen zou het gaan om 12,5 miljoen euro. "De studie is nodig omdat ik goed geïnformeerd wil zijn vooraleer ik een beslissing neem," aldus burgemeester Patrick Moenaert in HNB

Cercle Brugge volgt de situatie dan ook op de voet op. Het is namelijk mogelijk dat de stad met de studie wil aantonen dat het Jan Beydelstadion onbetaalbaar is voor Cercle alleen. De vereniging hoopt dan ook dat de stad in haar studie rekening houdt met een afbouw van de capaciteit. 

Hoewel de stad een plan aan het uitwerken is, blijft ook Cercle niet stilzitten. De vereniging is namelijk met een eigen werkgroep gestart. Die zal zich bezig houden met de toekomst van de site rond het Jan Breydelstadion. Het zou gaan om zaken die veel verder gaan dan voetbal alleen. 

Cercle wil er op die manier alles aan doen om voetbal in Brugge en liefst in Jan Breydel mogelijk te houden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties