Vermaelen is nu officieel een Gunner

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Vermaelen is nu officieel een Gunner
Foto: © SC

Thomas Vermaelen (foto) is sinds deze namiddag officieel lid van FC Arsenal. Hij kost de Londense club twaalf miljoen euro en tekende een contract van langere duur. De exacte termijn wordt bij Arsenal nooit bekendgemaakt.

"Thomas Vermaelen is een enorme aanwinst voor Arsenal. Hij is een betrouwbare kracht met al wat ervaring in de Champions League en in de UEFA-beker. Bovendien is hij ook een vaste waarde in de Belgische nationale ploeg. Zijn favoriete positie is links en in het centrum van de verdediging, maar hij is erg veelzijdig en kan ook op de linkerflank spelen", steekt Arsenal-manager Arsène Wenger zijn lof niet onder stoelen of banken voor onze landgenoot op de website van de club.

Vermaelen speelde al 143 officiële wedstrijden voor Ajax Amsterdam en scoorde daarin toch al tien keer. In 2004 pakte hij met Ajax nog de Nederlandse titel, in 2005 de Johan Cruijff Schaal en in 2006 en 2007 zowel de Nederlandse beker als de JC-schaal. Voor de Rode Duivels heeft hij al 21 interlands achter zijn naam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties