Devroe: "Meer vallen dan opstaan"

Nico Wieme
| 39 reacties
Devroe: "Meer vallen dan opstaan"
Foto: © SC

Luc Devroe reageert met scherp op de uitlatingen van Club Bruggecoach Adrie Koster. De Nederlander vraagt luidop om versterking, maar daar wil de sportmanager van blauw-zwart niet op ingaan.

Na de 3-0-nederlaag bij MSV Duisburg was voor Adrie Koster de maat vol. Van al zijn oefenmatchen tegen evenwaardige tegenstanders kon Club er maar één winnen: de Brugse Metten tegen AZ. Tegen de Belgische eersteklassers Zulte Waregem (5-0), Roeselare (2-0), Westerlo (2-0) en Germinal Beerschot (2-1) werd telkens verloren. Ook tegen de Duitse tweedeklasser Duisburg ging blauw-zwart zwaar de boot in.

 

Luc Devroe is echter niet van plan om op de smeekbede van zijn trainer in te gaan. “We hebben een kern van 27 spelers. Eén maand geleden is mij gezegd dat er niemand bijkomt zolang niemand de groep verlaat. Tot ik andere signalen krijg, houd ik mij daaraan”, aldus Brugges sportmanager in HLN.

 

Devroe vindt de voorbereiding van blauw-zwart “verrassend”. “Als je gaat werken met een nieuwe veldbezetting en nieuwe ideeën, is een proces van vallen en opstaan vrij logisch. Alleen stel ik vast dat we meer vallen dan opstaan.”

 

De sportmanager doet een opmerkelijke vaststelling. “Onze beste prestatie kwam misschien niet toevallig tegen een Nederlandse ploeg die hetzelfde 4-3-3-systeem hanteert. Maar tegen ploegen die realistisch voetbal brachten, hebben we geen resultaten geboekt. En daar moeten we durven bij stilstaan.”

 

“Het is juist dat Club Brugge geen 24 topspelers heeft. Maar Standard heeft er nauwelijks veertien, en die halen al twee jaar op rij de titel”, aldus Devroe nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties