Interview Blondel: "Zonder angst naar Finland"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Blondel: "Zonder angst naar Finland"
Foto: © SC

Jonathan Blondel kroonde zich tegen het Finse FC Lahti met twee doelpunten tot matchwinnaar. In de slotfase blies de 25-jarige middenvelder de Europese droom van Club Brugge nieuw leven in.

Blondel was het scoren nochtans al een tijdje verleerd. Zijn laatste treffer dateert al van 3 februari 2008 tegen Sint-Truiden.

 

“Dit doet heel veel deugd. Na een seizoen met blessures en andere zaken (Blondel was depressief na het overlijden van Sterchele, zijn grootmoeder, een tante en een miskraam bij zijn vriendin, nvdr.) voel ik me terug goed. Hopelijk blijft dat zo. Dan zijn zo’n doelpunten wel leuk, maar het belangrijkste blijft de overwinning van vandaag.”

Het zag er nochtans lang niet goed uit voor blauw-zwart. “We slikken twee te vermijden doelpunten. Toch hebben we goed gevoetbald en veel kansen gecreëerd. Offensief hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dat is belangrijk voor het vervolg van het seizoen. Daar kunnen we verder op bouwen.”

Geen angst

Het late doelpunt is een mentale opsteker, maar 3-2 blijft in een Europese confrontatie een slechte uitgangspositie. Blondel blijft echter optimistisch. “We mogen alleen niet met angst naar Finland trekken.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties