Man City wint van Celtic

Kevin Vanbuggenhout

Manchester City heeft zijn laatste oefenmatch winnend afgesloten. Celtic Glasgow verloor op Eastlands met 2-1. City speelde zonder de geblesseerde Vincent Kompany.

City begon goed aan de partij en scoorde een eerste keer op het kwartier. Zabaleta kreeg ruimte om de bal voor doel te brengen, de Celtic-verdediging zag Gareth Barry ook niet komen en de middenvelder duwde in één tijd binnen: 1-0. Hierna kwam Celtic wat meer opzetten. Given duwde een kopbal van O'Dea over, maar een paar minuten later was het toch raak. Het was een combinatie van ex-Citizens die de Schotse ploeg weer langszij bracht. Samaras stuurde met een geweldige pass Killen door de buitenspelval. Killen ging alleen op doel af en plaatste de bal tegen de touwen: 1-1. Grote kansen waren er daarna niet meer in de eerste helft, al was het veldoverwicht wel voor Manchester City.

Vijf minuten ver in de tweede helft nam de thuisploeg terug de leiding. Bridge bereikte Bellamy met een prachtige lange bal. De Celtic-verdedigers konden Bellamy niet afhouden en de aanvaller knalde de bal in de linkerbenedenhoek: 2-1. In het laatste kwart van de wedstrijd mocht Carlos Tevez onder luid applaus van de thuisaanhang opdraven. De score wijzigde niet meer, City won de match met 2-1. Binnen een week begint voor Manchester City en Celtic Glasgow de competitie in hun land.