Duitsland loopt uit in groep 4

Kevin Vanbuggenhout

Woensdag stonden Azerbeidzjan, het team van coach Berti Vogts, en Duitsland tegenover mekaar in een WK-kwalificatiematch. De Duitsers wonnen met 0-2 en namen verder afstand van de andere ploegen in groep 4.

Duitsland eiste zoals verwacht het balbezit op. Er viel ook al snel een doelpunt. Een schot van Schweinsteiger week af en ging voorbij doelman Weljew in doel: 0-1. Duitsland domineerde de eerste helft, al waren er niet zoveel uitgespeelde kansen. De Mannschaft was vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Op slag van rust werd het bijna 0-2. Na een knap hakje van Gomez mocht Trochowski vrij voorzetten. Klose miste onbegrijpelijk van dichtbij, hij kopte via de grond over.

Miroslav Klose kwam in de tweede helft toch op het scorebord. Gomez kwam met een gelukje in balbezit en kon in de draai schieten. Weljew tikte de bal tegen de lat, Klose kopte de rebound makkelijk binnen. De match was meteen gespeeld, al liet Azerbeidzjan in het laatste halfuur nog een paar leuke dingen zien. Enke werd echter nooit in de problemen gebracht. Duitsland versterkte zo zijn leiderspositie in groep 4 en telt nu vier punten voorsprong op Rusland, dat wel een match minder gespeeld heeft.