Lyon - Anderlecht en Celtic - Arsenal op 2BE

Anthony Van der Planken
| 13 reacties
Lyon - Anderlecht en Celtic - Arsenal op 2BE
Foto: © SC

Anderlecht strijdt deze week met Olympique Lyon om een ticket voor de Champions League. 2BE zendt woensdag de heenwedstrijd live uit. Ook Celtic Glasgow - Arsenal komt rechtstreeks op de buis.

De komende twee weken probeert Anderlecht zich nog te plaatsen voor de Champions League. In twee wedstrijden tegen Olympique Lyonnais wordt beslist wie van de twee doorstoot naar de groepsfase. Hoogspanning troef dus.


Sinds 1991 speelde Anderlecht al tien keer een beslissende wedstrijd om de Champions League te halen. Dat ging nog maar drie keer verkeerd.


Op basis van de statistieken is Anderlecht dus een stevige kanshebber voor de volgende ronde. Maar Lyon is een stevige tegenstander met heel veel Europese ervaring op topniveau, de voorbije zes seizoenen haalden zij minstens de achtste finale in de Champions League en ze zijn nu zeker even ambitieus.


Anderlecht is a-typisch vroeg in vorm en heeft dus perfect meteen al gepiekt naar deze dubbele afspraak met de Champions League en de voetballiefhebber bij 2BE.


Voor de échte freaks, is er trouwens nog meer voetbal op 2BE. Dinsdag zendt de commerciële zender Celtic Glasgow - Arsenal uit. Een Britse clash met een levensbelangrijk ticket voor de Champions League als inzet.


Dinsdag 18 augustus 2009 om 20u25
Celtic Glasgow vs Arsenal
Presentatie: Robin Janssens
Wedstrijdcommentaar: Jan Dewijngaert


Woensdag 19 augustus 2009 om 20u25
Olympique Lyonnais vs RSC Anderlecht
Presentatie: Robin Janssens
Wedstrijdcommentaar: Dirk Deferme
Interviews: Peter Morren


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties