Devroe laakt de handelswijze van het bondsparket

Mathias Dumarey
| 60 reacties
Devroe laakt de handelswijze van het bondsparket
Foto: © SC

Nabil Dirar (foto) wordt door het bondsparket vervolgd op basis van het bekijken van videobeelden. De Marokkaan zou gespuwd hebben naar zijn tegenstander in de partij op KV Mechelen. Bij Club Brugge kunnen ze er niet bepaald mee lachen.

Bij Club Brugge keuren ze het gedrag van Nabil Dirar helemaal niet goed, maar hem vervolgen op basis van het bekijken van videobeelden vinden ze ook een brug te ver. Luc Devroe, sportmanager bij blauwzwart, hekelt vooral het feit dat ze bij het bondsparket niet consequent zijn.

"Ze mogen van mij videobeelden gebruiken om spelers te bestraffen, maar dan moet dat in alle omstandigheden gebeuren", zegt Devroe in HLN. "Dit seizoen heb ik al een aantal spelers veel ergere dingen zien doen dan Dirar en die zaken worden dan niet bestraft. En kom nu niet af dat die feiten zich afspeelden achter de rug van de scheidsrechter", aldus Devroe. Videobeelden mogen enkel gebruikt worden als de feiten zich buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter afspeelden.

"Als je beelden gebruikt, gebruik ze dan voor alles", zijn ze bij Club Brugge klaar en duidelijk. In West-Vlaanderen verwijzen ze ongetwijfeld naar het betere ellebogenwerk van Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski die er keer op keer zonder straf mee wegkomt. "We willen hierover verder niets meer zeggen. Je zal volgende week wel horen wat we ervan vinden." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties