Ier voor Club Brugge, Italianen voor A'lecht en Genk

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Ier voor Club Brugge, Italianen voor A'lecht en Genk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond heeft de refs aangeduid die Europees aan de bak moeten deze week. Club Brugge moet tegen Lech Poznan een 1-0-achterstand goedmaken onder het toeziend oog van een Ier, Anderlecht krijgt een Italiaan op bezoek.

De Italiaan Nicola Rizzoli werd door de UEFA aangeduid voor de partij in het Constant Vanden Stockstadion tussen Anderlecht en Olympique Lyon. De wedstrijd zelf heeft niet zoveel meer om handen. Meer dan een wedstrijd van de revanche wordt het voor paarswit niet.

Rizzoli (37) floot eerder al eens een wedstrijd van Anderlecht. Dat was twee jaar terug in de terugwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA-beker bij Rapid Wien. Paarswit won die partij met 0-1. De Italiaan floot in zijn carrière 2 duels in de Champions League en 21 partijen in de UEFA-beker.

Club Brugge speelt tegen Lech Poznan onder leiding van Alan Kelly (34). Deze Ier zullen ze bij Anderlecht misschien nog kennen. Hij was vorig jaar namelijk de scheidsrechter in Borisov waar paarswit niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel. Kelly trakteerde toen Nemanja Rnic op een terechte rode kaart.

RC Genk ten slotte krijgt ook een Italiaan op het bord in het Stade Lille Métropole in Villeneuve d'Ascq. Het gaat om Gianluca Rocchi. Hij heeft nog geen Belgisch verleden en fluit ook nog niet zo heel lang op het Europese niveau. Morgen viert hij zijn 36ste verjaardag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties