Groep 4: Duitsland en Rusland moeten het uitvechten

Nico Wieme
| 2 reacties

Door het gelijkspel van Finland bij Liechtenstein zijn de Finnen uitgeschakeld voor WK-deelname. Duitsland en Rusland deden wel wat ze moesten doen en mogen volgende maand onderling uitvechten wie rechtstreeks naar Zuid-Afrika mag.

Liechtenstein – Finland: 1-1

Finland mag een kruis trekken over deelname aan het WK in Zuid-Afrika. De Finnen geraakten woensdagavond niet voorbij Liechtenstein.

Het was Jari Litmanen die na 74 minuten zijn land op weg leek te zetten naar een zege, maar daar besliste de dwergstaat anders over. Amper één minuut na het doelpunt van de Finnen maakte Michele Polverino gelijk voor zijn land. Daar bleef het ook bij, waardoor Duitsland en Rusland onder elkaar zullen moeten uitvechten wie een rechtstreeks ticket voor de Wereldbeker krijgt.

Wales – Rusland: 1-3

Rusland ging in Wales met de drie punten aan de haal. Igor Semshov bezorgde de Russen nog voor de pauze een voorsprong. In de tweede helft leek James Collins roet in het Russiche eten te strooien, maar een kwartier voor tijd bezorgde Sergey Ignashevich zijn team de volle buit. In blessuretijd nam Roman Pavlyuchenko alle twijfels weg.

Duitsland – Azerbeidzjan: 4-0

Duitsland deed tegen zwak broertje Azerbeidzjan wat van een WK-kandidaat verwacht wordt: ruim winnen. Michael Ballack bracht onze oosterburen via een strafschop op voorsprong.

Tien minuten na de pauze bediende Philippe Lahm ploegmakker Miroslav Klose (foto boven) en die knalde de 2-0 keihard binnen. Tien minuten later zorgde diezelfde Klose voor de 3-0. Twintig minuten voor affluiten deed ook Lukas Podolski zijn duit in het zakje. Zo zetten de Duitsers vrij simpel Azerbeidzjan met 4-0 opzij.