Belgische bond wil Bayats zwaar bestraffen

Steurbaut Kersten
| 63 reacties
Belgische bond wil Bayats zwaar bestraffen
Foto: © SC

De Belgische Voetbalbond is het gedrag van Charleroi-voorzitter Abbas Bayat en zijn neefje Mogi Bayat (foto) beu. “Ik snap niet hoe een profclub als Charleroi dit allemaal toelaat”, reageert bondsprocureur René Verstringhe. “Er moet iets gebeuren.”

Zaterdag gingen de Bayats opnieuw door het lint na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De voorzitter haalde uit naar scheidsrechter Dierick en begaf zich in de neutrale zone. Nochtans had hij een verbod om daar te komen tot 26 september. Bayat en de club Charleroi mogen zich op 22 september verantwoorden voor het Sportcomité.

“Ze lachen ons uit”

“Ze hebben nu lijkbaar ook spelers bedreigd in de kleedkamer”, zegt Verstringhe in HNB. “Ze beledigen de scheidsrechters en de bondscomités, ze weigere boetes te betalen: ze lachen ons gewoon uit. Er moet iets gebeuren.” Verstringhe zal in de naam van het bondsparket een zware straf eisen.

Ook directeur-generaal Jean-Marie Philips is de fratsen beu. “De uitlatingen zijn niet meer aanvaardbaar. Deze escalatie moet worden stopgezet. Als de grote clubs het voorbeeld niet meer geven, wat gaan de kleintjes dan doen?”

Charleroi dient klacht in

In het Zwarte Land voelen ze zich geviseerd. Charleroi diende na zaterdag een klacht in bij de bond tege Cercle Brugge. Volgens de Karolo’s hebben Glen De Boeck en assistent Lorenzo Staelens de boel verhit door provocaties. “Daar staat niets van in het scheidsrechterverslag”, aldus Verstringhe. “Zij worden voorlopig niet opgeroepen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties