Leekens: "Revanche van Mpenza op criticasters"

Nico Wieme
| 16 reacties
Leekens: "Revanche van Mpenza op criticasters"
Foto: © SC

Niets dan lachende gezichten zaterdag bij de Rode Duivels en hun entourage. De 2-0-zege tegen Turkije deed duidelijk deugd. Ook Georges Leekens, in een vorig leven bondscoach van België, toonde zich opgezet met de prestatie van de Duivels.

"De zege is een opsteker, maar ik had ook niets anders verwacht", zei Georges Leekens aan Sporza. "De invloed van een nieuwe coach is altijd groot. Dick Advocaat heeft gebruik gemaakt van de 'Belgische waarden': hard werken, een goede organisatie en discipline."

 

"Dick Advocaat houdt het eenvoudig. Hij is recht voor de raap, op en naast het veld. Iedereen kende zijn taak. En hij maakte geen problemen van belangrijke afwezigen zoals Vincent Kompany en Steven Defour", aldus de voormalige bondscoach.

Ook voor Leekens was zijn poulain Emile Mpenza de man van de match. "Ik ben echt tevreden voor hem en voor de nationale ploeg. Hij heeft revanche genomen op zijn criticasters. Ondanks zijn leeftijd heeft Mpenza niets aan snelheid ingeboet. Hij heeft erg hard gewerkt."

De Kortrijkcoach ziet de Rode Duivels ook in Estland een goede prestatie neerzetten. "Daar zullen Dick Advocaat en ook Marc Wilmots wel voor zorgen. Want Wilmots is de juiste man op de juiste plaats. Hij is een echte Belg die Advocaat goed aanvult", eindigde Leekens.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties