Jacobs: "Lukaku mag geen tweede Vanden Borre worden"

Nico Wieme
| 10 reacties
Jacobs: "Lukaku mag geen tweede Vanden Borre worden"
Foto: © SC

Ariël Jacobs hekelt de Belgische pers die schreeuwt dat de toekomst van België in de handen van Romelu Lukaku ligt. De Anderlechtcoach wil zijn poulain het liefst niet te snel voor de leeuwen gooien en pleit voor realisme.

“Na de zege tegen Turkije hadden we niemand meer nodig. We hadden een wereldelftal! Vier dagen later verliezen we van Estland en moet een jongen van zestien het land redden”, beweert Ariël Jacobs op de website van SVM. “Waar zit die wondergeneratie nu?”

 

“Mijn eerste zorg is de gezondheid van Romelu Lukaku. We proberen die jongen zo goed mogelijk door deze situatie te loodsen. Wat erbij komt, geeft ons problemen. Maar als Dick Advocaat hem oproept, zullen we ons niet verzetten.”

 

Jacobs wil Lukaku liefst niet de weg zien opgaan van bijvoorbeeld Anthony Vanden Borre. “We moeten opletten dat zijn carrière niet eindigt voor ze is begonnen. Kijk maar naar wat er met Vanden Borre is gebeurd. Doen we er wel goed aan om hem Rode Duivel te maken?”

 

Lukaku zelf blijft er gelukkig nuchter bij. “Onvoorstelbaar nuchter. Bij hem zal je geen Louis Vuitton zien. Ik hoop dat dit niet zal veranderen. Ik heb hem wel aangepakt voor die flikflak na zijn doelpunt. Dat is niet goed voor zijn rug. Een jeugdzonde”, toont Jacobs zich niet al te streng.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties