Cavens: "Verstandige keuze van de trainer"

De Nijs Michael
| 0 reacties
Cavens: "Verstandige keuze van de trainer"
Foto: © SC

Lierse speelt vanavond op het veld van Standard, maar trainer Herman Helleputte zal in de bekerwedstrijd niet zijn sterkste team opstellen. Jurgen Cavens, een van de spelers die rust krijgen, begrijpt de beslissing van zijn trainer.

"De trainer kiest ervoor om enkele jongens te laten rusten. De competitie primeert. Ik vind dat een verstandige beslissing", aldus de aanvaller tegenover Sporza. "Hij kiest voor de lange termijn, de cup is iets van korte termijn. Wij als spelers beseffen dat de competitie zoveel belangrijker is. En zaterdag wacht ons al een moeilijke match op KVSK."

"Enerzijds vind ik het wel jammer", geeft Cavens toe. "Want ik heb toch ook in Luik gespeeld. Anderzijds speel ik liever volgend jaar tegen hen, als we onze ambitie (de competitie, red) hebben waargemaakt. Of we kans maken op Sclessin? Natuurlijk. Onze kern is groot en bevat heel wat kwaliteit. Vorig jaar op Genk speelden ook andere jongens en het werd 2-2."

"Het is nu weer aan de anderen om zich te tonen", aldus de spits. "Bij zo'n affiche stijg je toch boven jezelf uit. Het zou mooi zijn als ze kunnen stunten tegen de kampioen. Anderzijds is die ook geprikkeld na enkele tegenslagen. Een cupduel is ook voor hen ideaal om te reageren. Mijn pronostiek? Wij komen 0-1 voor, zij maken de 1-1, maar wij winnen dan na strafschoppen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties