Vijf WK-speelsteden in Nederland

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Vijf WK-speelsteden in Nederland
Foto: © SC

Als België en Nederland in 2018 of 2022 het WK voetbal mogen organiseren, zal dat in tien speelsteden plaatsvinden. Nederland heeft zijn vijf gaststeden al aangeduid.

Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen en Enschede: dat zijn de vijf Nederlandse steden die straks het WK hopen te ontvangen. Daar moeten nog vijf Belgische stadions bijkomen.

In Rotterdam bereidt men volop de bouw van een nieuwe Kuip voor. Die zou plaats moeten bieden aan zo'n 70 à 80.000 supporters. Het is trouwens niet uitgesloten dat ook de oude Kuip ingeschakeld wordt voor het Wereldkampioenschap. Rotterdam zou op die manier twee WK-stadions hebben.

Ook in Amsterdam denkt men na over de bouw van een nieuw complex, al zou ook de huidige ArenA dienst kunnen doen als WK-stadion. Het stadion van FC Twente in Enschede zou uitgebreid worden naar minstens 44.000 zitjes, net als dat van Heerenveen.

Ook vijf Belgische stadions

In België is de beslissing over de WK-stadions nog niet gevallen. Brussel is daar zeker wel bij. De hoofstad wil een nieuw complex neerpoten op de locatie van het huidige Koning Boudewijnstadion. Vlaanderen en Wallonië mogen elk twee stadions afvaardigen. In Vlaanderen wordt wellicht gekozen uit Brugge, Antwerpen en Genk. In Wallonië zijn Luik en Charleroi favoriet, al liet de sportschepen van die laatste stad deze week weten weinig enthousiast te zijn omwille van de kosten.


Pfaff en Gullit voetballen in Zuid-Afrika

In december trekt het bidcomité trouwens naar Zuid-Afrika, om daar de kandidatuur voor te stellen in de aanloop naar de lotingceremonie voor het WK 2010. Aan de vooravond van de loting vindt er in Kaapstad zelfs een unieke promotiewedstrijd plaats. Een Belgisch-Nederlands team onder leiding van Ruud Gullit en Jean-Marie Pfaff neemt het op tegen een Afrikaanse selectie met onder andere Daniel Amokachi, Hossam Hassan en Hans Vonk.

De Belgische-Nederlandse selectie bestaat verder ook uit sterren als Ronald De Boer, Richard Witschge, Pierre Van Hooijdonk, Gilles De Bilde, Gert Verheyen en Enzo Scifo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties