Rusland kan Akpala niet bekoren

De Nijs Michael
| 23 reacties
Rusland kan Akpala niet bekoren
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dorge Kouemaha liet onlangs optekenen dat hij Club Brugge wil verlaten, maar spitsbroeder Joseph Akpala denkt daar anders over. De aanvaller heeft er allerminst spijt van dat zijn transfer naar Rubin Kazan in het water viel.

Rubin Kazan probeerde Akpala enkele maanden geleden naar Rusland te halen. De Russische topclub bood zes miljoen in het Jan Breydelstadion, maar werd prompt wandelen gestuurd. "Ik heb pas vorige week gehoord dat er toen een bod was", reageert de hoofdrolspeler. "Ik hoop ooit in Engeland te kunnen spelen. Rusland is nu niet meteen mijn droombestemming."

"Als je naar een club in zo'n land gaat, moet die al elk jaar Champions League of Europa League spelen. Want het geld komt voor mij maar op de derde plaats", verzekert Akpala in HNB. "Het eerste waar ik aan denk, is de immense koude daar. Mijn ouders kennen Peter Odemwingie (ex-La Louvière, red.) ook goed en als ze horen dat hij bij min vijftien speelt voor Lokomotiv Moskou, verklaren ze hem gek."
 
"Ze waren hier net nog op bezoek, maar als ik ooit naar Rusland ga, komen ze nooit meer", weet de aanvaller. "Ze zouden er niet aan durven denken. Dan heb ik liever regen in Engeland dan sneeuw en extreme koude. Club is voor mij het meest geschikte team in België, maar ik ga mijn carrière hier niet afsluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties