Daerden: "Beter dan vijfde plaats kan haast niet"

Mathias Dumarey
| 129 reacties
Daerden: "Beter dan vijfde plaats kan haast niet"
Foto: © SC

Jos Daerden (foto) heeft Germinal Beerschot naar de hogere regionen van het klassement geloodst. Toch blijft de oefenmeester realistisch en wil hij de verwachtingen ook niet al te hoog leggen.

Jos Daerden loodste in de afgelopen weken Germinal Beerschot van een veertiende naar een vijfde plaats in het klassement. Met 15 op 21 deed hij het verre van onaardig, maar toch wil hij de verwachtingen niet al te hoog leggen.

"Het is allemaal zo vergangkelijk. Als we tegen Moeskroen hadden verloren, hadden we maar een bonus van drie punten meer op de voorlaatste. Nooit eerder waren de ploegen zo aan elkaar gewaagd als dit seizoen. De verschillen zijn echt miniem. Het voordeel van de nieuwe competitieformule is ook dat het spannend zal blijven. Vroeger had je snel ploegen die niet meer konden zakken of die geen Europees voetbal meer konden halen. Nu is dat niet meer het geval. Iedere keer moet je jezelf weer in vraag stellen", luidt het oordeel van Daerden in GvA.

Daerden legt de ambities niet superhoog. "Beter doen dan de vijfde plaats zal haast niet mogelijk zijn. Het niveau dat we haalden in Gent moet voor ons zowat de nieuwe standaard zijn. We zullen moeten proberen om elke week dat niveau te halen. We zullen dan op het einde wel zien welke plaats ons dat zal opleveren, maar als ik mag tekenen voor het huidige klassement op het einde van het seizoen, zeg ik volmondig ja", besluit Daerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties