Fans vieren '110 jaar Beerschot'

Steurbaut Kersten
| 139 reacties
Fans vieren '110 jaar Beerschot'
Foto: © SC

Beerschot is dood? Nee, Beerschot is springlevend! Dat is toch de mening van de Germinal Beerschot-supporters. Zij vieren zaterdag voor de wedstrijd tegen STVV de 110de verjaardag van 'den Beerschot'.

Tien jaar geleden fuseerde Beerschot VAC met Germinal Ekeren tot Germinal Beerschot (de term Antwerpen is ondertussen al verdwenen), maar de wortels van het huidige Germinal Beerschot gaat voor de fans veel verder. Zij dwepen met het verleden van hun befaamde en geroemde Beerschot.

Exact 110 jaar geleden richtte Alfred Grisar op het Kiel de Beerschot Athletic Club op. En dat willen de paars-witte fans niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. De naam Beerschot leeft immers verder in hun harten.

“Met dank aan de krachtenbundeling van het financiële en sportieve beleid van Germinal Ekeren”, beseft Armata Viola. “En de beruchte passionele aanhang en roemrijke traditie van Beerschot.”

Voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden organiseert Armata Viola, een supportersinitiatief van Germinal Beerschot een hulde aan ‘110 jaar Beerschot’. De paars-witte fans zullen in vakken I, J en K 2.000 old style Beerschotbandieri’s worden uitgedeeld.

In het midden van vak J zal er op dat moment een groot spandoek omhoog gaan en een bijhorende tekstdoek. De Beerschot-fans willen met dit initiatief ook de overleden supporters, spelers en bestuurders herdenken.

Armata Viola hoopt dat de actie ook op het veld weerklank krijgt. “Dit moet de spelers een ultieme boost geven om alles uit de kast te halen om onze plaats in de top met vuur te verdedigen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties