Preud'homme: "Breedte van kern wordt onze sterkte"

Nico Wieme
| 3 reacties
Preud'homme: "Breedte van kern wordt onze sterkte"
Foto: © SC

Michel Preud’homme glunderde na de 2-1-zege van Gent tegen kampioen Standard. Toch is de Buffalocoach niet blind voor de tekortkomingen van zijn team.

“Ik hoop dat deze overwinning ons een boost geeft. Met 24 punten na de heenronde staan we waar ik dacht dat we zouden staan. We hebben onze punten vooral op het einde gehaald, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Gent had eigenlijk meer punten moeten hebben”, analyseerde Michel Preud’homme de eerste ronde van zijn team.

 

De Gentcoach weet best waar de tekortkomingen van zijn team liggen. “We kennen onze fouten. Ik hoop dat we die in de toekomst niet meer zullen maken. Tegen Standard zijn we opnieuw niet goed begonnen. Weer slikken we een goal op een stilstaande fase. Cyriac, de kleinste van de hoop, mocht zomaar binnenkoppen. Ik had mijn spelers nochtans gewaarschuwd voor zulke zaken.”

 

“Als je dan al zo vroeg 0-1 achter komt tegen een terugplooiend Standard, dan weet je dat het heel gevaarlijk wordt. Gelukkig werden we na 25 minuten sterker in de duels. We hadden een schitterende reactie in huis, met een verdiende zege tot gevolg”, vond Preud’homme.

 

Dat Gent een strafschop cadeau kreeg van ref Paul Allaerts wou de ex-Rode Duivel niet geweten hebben. “Er waren voordien al enkele twijfelgevallen in het strafschopgebied die ons een elfmeter hadden kunnen opleveren. Ik pleit trouwens al langer voor de invoering van tv-beelden.”

 

Preud’homme wou echter niet vervallen in negativisme. “Mijn spelers hebben ervoor gevochten. Ze spelen nu op het elan van eind vorig seizoen. De terugkeer van Bernd Thijs is ook een absoluut pluspunt. De breedte van onze kern moet onze grote kracht worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties