WK clubs: "Alles kan in finale tegen Barça"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
WK clubs: "Alles kan in finale tegen Barça"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juan Sebestian Veron, aanvoerder van Estudiantes, speelt straks om 17u de finale van het WK voor clubs in Dubai. Barcelona is de tegenstrever in de finale.

Dubai is straks even het middelpunt van de wereld. Estudiantes La Plata en Barcelona spelen dan om de titel "beste club ter wereld". De Argentijnse club versloeg in de halve finales Pohang Steelers uit Zuid-Korea met 2-1. De Aziaten eindigden de partij met slechts acht spelers. Barça was in zijn halve finale met 1-3 te sterk voor het Mexciaanse Atlanté.

Eén van de sterspelers bij Estudiantes is Juan Sebastian Veron, ex-speler van Lazio, Inter en Manchester United. Hij blikt vooruit op de finale: "Het is een succes dat we het zover geschopt hebben. In de finale staan van het WK voor clubs is niet niks. Het is een droom, ik denk niet dat iemand binnen onze club hier rekening mee had gehouden."

Wat denkt hij van de tegenstrever? "Barcelona is een sterrenelftal. We moeten proberen zo weinig mogelijk kansen weg te geven. Het kan om kleine dingen gaan. Een wedstrijd kan snel kantelen. Maar we weten dat het heel moeilijk gaat worden. Het wordt een duel tussen de twee beste clubs ter wereld, dus waarom zouden we kansloos zijn?"

Barcelona won de wereldtitel nog nooit. In 2006 verloor het de finale van het Braziliaanse Internacional.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties