Interview Imschoot: "50 procent kans tegen Anderlecht"
Redactie
| 11 reacties
Imschoot: "50 procent kans tegen Anderlecht"
Foto: © SC

FC Dender maakt woensdag de moeilijke verplaatsing naar Anderlecht voor hun achtste finale van de Cofidis Cup. Kristof Imschoot acht zijn Dender zeker niet kansloos tegen paars-wit.

Kristof Imschoot is bezig aan een sterk eerste seizoen bij FC Dender. Zijn club staat echter pas op een teleurstellende twaalfde plaats in de Exqi League. Anderlecht vergaat het heel wat beter. De Brusselaars staan bovenaan in de Jupiler League en verzekerden zich vorige week van Europese overwintering. 

Toch kijkt de middenvelder vol vertrouwen uit naar de bekerwedstrijd van woensdag. "Ik schat onze kansen op 50/50. Het veld zal sneeuwvrij zijn. Het zal dus een wedstrijd worden zoals een andere, waarin beide teams op volle kracht kunnen spelen."

Het laatste puntenverlies van Anderlecht dateert al van begin oktober. Hoe gaan jullie de geoliede Brusselse machine destabiliseren? 

"Ik ben ervan overtuigd dat trainer Asselman nog met een tactisch plan gaat komen. Het is een cliché maar we moeten sowieso spelen vanuit een sterke organisatie. Het spreekt voor zich dat we niet met open deuren gaan spelen. We gaan zo lang mogelijk de nul proberen houden en daaruit vertrouwen putten."

Jij bent topschutter bij FC Dender, met 8 doelpunten. En dat in je eerste seizoen voor de club. Hoe belangrijk ben jij voor Dender? 

"Ik kan hier moeilijk antwoord op geven. Veel mensen zeggen me inderdaad dat ik heel belangrijk ben voor de ploeg. Maar ik beschouw het als mijn taak om mijn ploegmakkers iets bij te brengen. Ik heb er tien jaar in eerste klasse op zitten, dit is mijn eerste jaar in tweede klasse. Anderlecht is geen nieuw gegeven voor mij, voor de meeste spelers van Dender wel."

Jullie staan twaalfde in de Exqi League, met twaalf punten achterstand op leider Lierse. Hoe hoog kan FC Dender nog eindigen dit seizoen? 

"Ik vind het om te beginnen een teleurstellend gegeven die twaalfde plaats. Maar het is zeker niet zo dat we geen hoop meer hebben. We moeten eens alles op een rijtje zetten. In januari moeten we maar liefst zes competitiewedstrijden afwerken. Dit wordt dus een heel belangrijke maand voor ons, de maand van de laatste kans, zeg maar. Als we goede resultaten kunnen neerzetten tegen onder andere Antwerp, Bergen en Lierse dan doen we weer mee."

Jullie hebben vorig weekend niet moeten spelen, omwille van de sneeuw. Dat is een van de risico's van voetbal tijdens de kerstvakantie. Wat vind jij van kerstvoetbal?

"Ik ben altijd al tegen kerstvoetbal geweest. In Nederland kenden we dat ook, maar ik vind dat er weinig plezante factoren aan zijn. Zo zitten er hoe dan ook minder mensen in de tribune. Mensen moeten tijd maken voor hun familie in deze periode. Wie gaat er nu naar het voetbal met de familie als het buiten -5°C vriest? Het is ook niet gezellig als speler. Wij zijn als sinds eind juli bezig. Het zijn zes zware maanden geweest voor ons. Wat mij betreft mogen ze kerstvoetbal dus afschaffen." (KS)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties