Cercle en Essevee boos op Club en Westerlo

De Nijs Michael
| 19 reacties
Cercle en Essevee boos op Club en Westerlo
Foto: © SC

De soap rond de uitgestelde bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge heeft er weer een episode bij. Beide clubs hebben het deze keer aan de stok met Westerlo en Club Brugge, de tegenstanders van dit weekend.

Westerlo liet woensdag weten dat het protest zal aantekenen tegen het uitstellen van de bekerwedstrijd van Zulte Waregem. De Kempense club zal ook zijn onvrede uiten op de volgende Pro Leaguevergadering. Westerlo beweert dat Zulte Waregem de wedstrijd tegen Cercle Brugge opzettelijk liet uistellen om zo frisser aan de aftrap te komen in de competitiewedstrijd in de Kempen.

Zulte Waregem reageerde eerder al furieus op de verdachtmakingen en ook Cercle Brugge is boos. "Sportief voordeel? Wie van ons twee zich op 13 januari plaatst voor de kwartfinale, heeft in drie weken tijd een loodzwaar programma van één match om de drie dagen", reageert Cerclevoorzitter Frans Schotte in HLN. "Dat is geen cadeau. Voor ons was het zelfs beter geweest wél te spelen, want Karel D'Haene was geschorst, op 13 januari zal hij dat niet meer zijn. Ach, het is spijtig dat een aantal ploegen zich bezighoudt met het berekenen van het zogezegde sportief voordeel van anderen." 

Westerlo is echter niet de enige ploeg die bezwaar maakt. Ook Club Brugge -dit weekend de tegenstander van Cercle Brugge- zou er volgens bronnen in de krant alles aan gedaan hebben om de bekermatch te laten doorgaan. "Áls dat zo is, zou ik dat heel jammer vinden", weigert Schotte extra olie op het vuur te gooien. "Wij zagen toch ook niet over Hoefkens die ondanks zijn rood tegen Lokeren woensdag toch mag meespelen tegen ons. Als je zoiets doet, waar ben je dan mee bezig? Solidariteit? Het is duidelijk ieder voor zich. Bij Gent - Germinal Beerschot was het identiek hetzelfde spelletje. Jammer." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties