Geladen Brugse derby door randverschijnselen

Nico Wieme
| 22 reacties
Geladen Brugse derby door randverschijnselen
Foto: © SC

Zaterdagavond staat de Brugse derby op het programma. De voorbereiding op deze wedstrijd werd gekenmerkt door enkele randverschijnselen. Club wou dat Cercle zijn bekermatch op Zulte Waregem speelde en de buren spelen de derby onder voorbehoud.

Club tegen Cercle stond de laatste jaren altijd garant voor een boeiend schouwspel. Niet zelden toonde groen-zwart zich gedurende een deel van de match de betere van de buren, maar bijna iedere keer bleef Cercle met lege handen achter.

 

Achterstand op Anderlecht

Blauw-zwart zette woensdag met veel moeite Lokeren opzij in de beker. Ook tegen Cercle moet gewonnen worden om geen verdere voeling met Anderlecht te verliezen. Dat beseft ook Adrie Koster (foto rechts). “Ik ben behoorlijk tevreden over ons parcours tot nu toe”, zei de Clubcoach aan HLN. “Ik vind het wel jammer dat de achterstand in de competitie toch iets te groot is. Er is nog niets gebeurd, maar we moeten wel blijven winnen en mogen vanaf nu niet te veel punten laten liggen.”

 

Voor de derby kan de Nederlander geen beroep doen op de geblesseerden Geert De Vlieger en Antolin Alcaraz. De Paragayaan kampt met een verharding in de kuit en werd uit voorzorg niet opgenomen in de wedstrijdkern.

 

“Altijd pech met afgeweken ballen”

Ook Cercle kan de punten goed gebruiken. Groen-zwart is momenteel twaalfde met 20 punten en staat daarmee vlak boven de degradatiezone. Door omstandigheden is het al veertien dagen geleden dat Cercle nog in actie kwam: vorige week gaf Moeskroen forfait en de bekermatch tegen Zulte Waregem werd afgelast.

 

Glen De Boeck (foto links) beseft het belang van de match tegen Club. “We spelen altijd goed in de derby. Pech met afgeweken ballen heeft ons de jongste seizoenen wat te veel genekt. Het mag wel eens keren”, aldus de Cerclecoach in HNB.

 

Langs de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion zal de Brugse clash betwist worden zonder de geblesseerden Jelle Vossen, Honour Gombami en Yang Wang. Tony Sergeant keert voor het eerst terug in de kern na zijn appendixoperatie van begin november.

 

Randverschijnselen

Enkele randverschijnselen zorgen ervoor dat de Brugse derby nog meer aan spankracht wint dan normaal. Begin deze week was er de vaudeville rond de afgelaste bekerwedstrijd tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge. Volgens twee onafhankelijke bronnen zou Club bij de KBVB druk gezet hebben om die partij toch te laten doorgaan omdat anders de Cerclespelers fitter aan de partij van zaterdagavond zouden verschijnen.

 

Als reactie hierop besliste Cercle om de derby onder voorbehoud te spelen. Groen-zwart gaat er niet mee akkoord dat Carl Hoefkens niet geschorst is na zijn rode kaart in de bekerpartij tegen Lokeren. De Clubverdediger tekende beroep aan tegen het schorsingsvoorstel van één speeldag en moet zich pas komende dinsdag verantwoorden voor het Sportcomité.

 

Derby voor Blom en Verbist

Opvallende vaststelling: de Brugse derby werd de laatste twee seizoenen steevast gereserveerd voor de scheidsrechters Kevin Blom (foto rechts) en Johan Verbist. Blom is zaterdagavond de scheidsrechter van dienst. De Nederlander floot vorig jaar ook al Cercle-Club (1-3). De heenmatch (2-3-winst Club) werd gefloten door Verbist, die op zijn beurt vorig seizoen Club-Cercle (3-1) in goede banen leidde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties