Wie mag Anderlecht deze winter verlaten?

De Nijs Michael
| 14 reacties
Wie mag Anderlecht deze winter verlaten?
Foto: © SC

Anderlecht stalt Reynaldo vanaf de jaarwisseling bij Cercle Brugge, maar de competitieleider heeft wel meer spelers die andere oorden willen of kunnen opzoeken. Voor manager Herman Van Holsbeeck is alles bespreekbaar, behalve een transfer van Lukaku.

Transfer Biglia bespreekbaar

Lucas Biglia
werd de voorbije weken intensief gevolgd door Fiorentina. "Maar er is niets concreet", verzekert Van Holsbeeck in HLN. "Onze spelers zijn allemaal op de markt als er de juiste prijs voor betaald wordt. Maar als clubs horen hoeveel we voor onze spelers vragen, horen we niets meer. Wij willen onze sterkhouders houden, want we strijden nog op drie fronten en we hebben het niet nodig om spelers te verkopen. Maar als een speler elders vijf keer meer kan verdienen en wij krijgen een onweerstaanbaar bod, dan is alles bespreekbaar. Behalve Lukaku, die mag sowieso nog niet weg."

Bernardez moet blijven

Enkele spelers die momenteel weinig aan spelen toekomen, schermen met interesse van andere teams. "Bernardez moet blijven", is Van Holsbeeck duidelijk. "Maar als Kruiswijk een andere club vindt, is dat onderhandelbaar. Er zijn Belgische clubs geïnteresseerd, maar ik heb de indruk dat zijn manager meer op de Nederlandse markt gericht is."

"Ook Thomas Chatelle moet niet weg", vervolgt de manager van paars-wit. "Maar als er zich mogelijkheden aanbieden, laat ik dat Thomas weten. Zo heb ik hem geïnformeerd over de interesse van Lokeren."

Te veel doelmannen

Anderlecht beschikt momenteel over zes doelmannen en dat is uiteraard te veel. Kudimbana keert wellicht terug naar Union. Voor Bruzzese en Cordier is er interesse van respectievelijk FC Luik en Charleroi. Beide keepers zouden uitgeleend kunnen worden.

"Tot slot is Cercle Brugge geïnteresseerd in Mukendi (die door de moordende concurrentie amper aan de bak komt bij de A-kern). Wij willen dat hij aan spelen toekomt", aldus Van Holsbeeck. "We gaan bovendien binnenkort samenzitten met de jongens wiens contract in 2011 afloopt en we graag willen behouden." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties