Anderlecht dankt opnieuw Tom De Sutter

Fabian Morren
Anderlecht dankt opnieuw Tom De Sutter
Foto: © SC

Anderlecht heeft zich, niet zonder moeite, weer alleen aan de kop van het klassement genesteld. De Brusselaars wonnen met het kleinste verschil van een verdienstelijk Zulte Waregem.

Anderlecht nam de wedstrijd meteen stevig in handen. Dat leidde niet tot grote kansen, maar paars-wit leek op weg naar een avond dominant voetbal. Het draaide echter anders uit, want Zulte Waregem kwam beter in de wedstrijd en dreigde tot twee keer toe langs Franck Berrier

De onvrede van het thuispubliek werd echter in de kiem gesmoord door Tom De Sutter. De aanvaller is weer helemaal terug en zorgde met twee goals nog voor de rust voor een comfortabele voorsprong. Eerst scoorde hij op een assist van Lukaku, nadien rondde hij een mooie aanval van Van Damme en Boussoufa af.

Zo leek de tweede helft overbodig te worden, maar zo hadden de bezoekers het allerminst begrepen. Franck Berrier vloerde Silvio Proto na een slim passje van Roelandts en deed Anderlecht opnieuw twijfelen. En dat paars-wit twijfelde, was duidelijk te merken aan het verkrampte spel. De thuisfans zagen dat het niet goed was en uitten opnieuw hun ongenoegen.

De spanning bleef tot het laatste fluitsignaal. Dat was niet enkel de verdienste van Zulte Waregem, maar had ook te maken met het matige spel van Anderlecht. Een slotoffensief van de bezoekers bleef echter uit en zo hield de thuisploeg toch vrij eenvoudig stand. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties