Dirar: "Blij dat ik geen rood kreeg"

Dirar: "Blij dat ik geen rood kreeg"
Foto: © SC

Nabil Dirar had met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning van Club Brugge op het veld van KV Kortrijk. De Marokkaan besefte dat hij in de eerste helft ontsnapte aan een rode kaart.

“We wisten dat het hier een moeilijke avond zou worden”, zegt Dirar. “Maar we begonnen goed aan de wedstrijd en op de tegenaanval stond het na een half uur al 0-2. Dat was een goede tactiek.”

 

Snelheid en techniek gebruikt

 

“In de tweede helft hadden we een heel goede periode van twintig minuten. Zij probeerden ook druk naar voren te zetten en wij hebben geprofiteerd van de ruimte die er lag. We wilden er alles aan doen om hen knock-out te meppen en dat is ons gelukt.”

 

Dirar kreeg op Kortrijk een andere rol toebedeeld van Adrie Koster. “Ik kreeg meer vrijheid en mocht achter Kouemaha links en rechts opduiken. Met mijn snelheid en techniek heb ik vandaag het verschil gemaakt.”

Excuses

 

De lichtvoetige Marokkaan ontsnapte wel aan een rode kaart na een vuile tackle op Sven Kums. “Na de wedstrijd heb ik de beelden gezien en het ziet er vrij vies uit. Ik ben blij dat de scheidsrechter me geen rode kaart gaf.”

 

“Het was absoluut geen fout uit frustratie. Ik had niet de bedoeling om hem te raken. We probeerden allebei de bal te spelen, maar ik was op volle snelheid en kon niet meer afremmen. Ik wil me excuseren bij hem voor die fout.”

Kampioen

Wat zijn de verwachtingen voor 2010?
Als we zo blijven spelen, zijn we in 2010 in staat om nog veel leuke dingen te laten zien. Zelf wil ik meer scoren en kampioen worden met Club Brugge.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties