Interview Proto: "Ik ben trots op mijn prestaties"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Proto: "Ik ben trots op mijn prestaties"
Foto: © SC

Silvio Proto keepte een sterke eerste ronde voor Anderlecht. De doelman zag maar 15 ballen tegen zijn netten gaan in de competitie. “De minst gepasseerde keeper zijn is leuk, maar de titel is belangrijker.”

“Mijn goede prestatie heb ik ook te danken aan mijn verdediging. Het is de verdienste van de hele ploeg. Sinds ik bij Anderlecht speel, ben ik wel zelfzekerder geworden. Ik durf meer uitkomen en ben meer aanwezig in de match. Vroeger was ik soms wel eens nerveus en vergat ik om kalm te blijven. Dat is er uit nu.”

 

Nationale ploeg

 

Zijn goede prestaties kunnen bondscoach Advocaat misschien imponeren, ook al riep hij Proto nog niet op? “De nationale ploeg is geen doel op zich voor mij. Ik heb ook geen carrièreplan, want dan kan je alleen maar ontgoocheld worden. Ik neem de goede dingen en de slechte dingen. Dus als het komt dan komt het, maar het is geen obsessie.”

 

“Dat ik nu goed speel maakt me wel fier, want doelman zijn bij Anderlecht is niet zo makkelijk. Maar eigenlijk is het kampioenschap het enige dat telt. Dat leeft echt in de groep.”

 

2009 was dus een goed jaar voor Proto, maar steekt er ook iets bovenuit? “Op persoonlijk vlak is het mooiste moment de geboorte van mijn tweede (zijn zoon Teo, nvdr.). Het was het moeilijkste moment, maar ook het mooiste. Mijn familie is heel belangrijk voor me, ik steek ook altijd een foto achter mijn scheenlap. Sommige mensen spelen voor zichzelf, maar ik doe het voor mijn vrouw en kinderen.”

 

“Sportief stak er eigenlijk niet zoveel bovenuit, maar dan kies ik voor de overwinning op Ajax. En misschien ook de reeks die we konden neerzetten.”

 

Concentratie

 

Het is bijna winterstop, maar Anderlecht moet nog een laatste horde nemen. Woensdag speelt paars-wit tegen Zulte Waregem. “We hebben ginder een goede match gespeeld, zeker omdat we net de klap in Lyon moesten verwerken. Maar het zal niet gemakkelijk worden voor mij. Ze doen het goed en hun voorlinie is ook niet van de minste: Chevalier, Berrier en Nfor. Ik zal geconcentreerd moeten zijn.”

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties