Pieroni: “Heb inspanningen gedaan op financieel vlak”

Wouter Laeremans
| 21 reacties
Pieroni: “Heb inspanningen gedaan op financieel vlak”
Foto: © SC

Luigi Pieroni is weer in België na zes seizoenen in Frankrijk. Bij AA Gent hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Ik kijk liever niet meer achterom. Wat nu telt, zijn de jaren die komen. “

De oud-topscorer van Moeskroen was al langer uitgekeken op Valenciennes, waar hij dit seizoen bijna niet meer aan spelen toekwam. Michel Preud’homme had al een tijdje contact met de ongelukkige speler en verloste hem uit zijn lijden. “Dat ik het vertrouwen krijg van de trainer is heel belangrijk voor mij”, legt Pieroni uit in Het Nieuwsblad.

De 29-jarige aanvaller kon ook naar tweedeklasser Metz en het Cypriotische Anortosis Famagusta, maar verkoos een terugkeer naar onze competitie. AA Gent moest minder dan 300.000 euro betalen, maar Pieroni is wel een dik salaris gewend. “Het is waar dat ze in Frankrijk goed betalen, maar op dat vlak heb ik redelijk wat inspanningen gedaan.”

“Het belangrijkste is nu het veld, het contact met de bal”, gaat de kersverse Buffalo verder. Bij Gent zal het ook even wennen worden aan het systeem. Geen 4-4-2, waarin Pieroni naar eigen zeggen het beste tot zijn recht in komt.“Dat is geen probleem. Ik probeer me aan te passen. Zo hoort het en niet omgekeerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties