Leider VC.Zwijnaarde maakte brandhout van Smetlede.

Hendrik De Vriesere

VC.Zwijnaarde stond na een halfuur in de partij tegen hekkensluiter Smetlede op roze. Wedstrijd gespeeld 0-3, maar de thuisploeg kon wel de eer redden door in de 65' te scoren via Van Der Heyden. Er was dus wel veel verschil tussen de leider en de laatste

FC Smetlede - VC Zwijnaarde

Eigenlijk zou ik bijzonder verheugd moeten zijn na de 1-7 overwinning van VC maar ik ben triest, intriest. Dat alles heeft te maken met de ontstellend zwakke leiding van scheidsrechter Fouad Amghar en zijn eerste assistent Gregory Paris. Beide heren klungelden 90 minuten lang dat het niet mooi meer was om aan te zien en dan was klungelen eigenlijk nog een zeer gevleid woord voor hun wanprestatie. De partij zelf dan. De thuisploeg begon op het loodzware terrein gezond agressief aan de partij en probeerde VC in de aanvangsminuten het leven zuur te maken zonder echter kansen te kunnen versieren op een afgeblokt schot na. Vijf minuten na de aftrap was VC daar plots en meteen zeer efficiënt, Sammy De Bundel speelde de bal in op Kay Meirlaen die 3 man ter plaatse liet, Kay bediende Niels Degrauewe die er met een lage schuiver 0-1 van maakte. Ondertussen was scheidsrechter Amghar al aan zijn (wan)prestatie begonnen door tweemaal een inworp aan VC toe te kennen toen iemand van VC de bal over de zijlijn trapte zonder dat iemand van Smetlede in de buurt was. Na 13 minuten weer een blunder van formaat, op een diepe bal was Dusty De Geyter sneller op de bal dan doelman Sander Van Boxstael, doelman Van Boxstael maaide Dusty onderuit (een strafschop zo groot als de Eiffeltoren) maar tot ieders stomme verbazing had Amghar niets gezien. Na 20 minuten verdubbelde VC zijn voorsprong toen Matthias Neirynck een hoekschop van Kay Meirlaen knap aan de eerste paal binnenkopte (0-2). Vier minuten later soleerde Niels Degrauewe voorbij de tegenstrevers en haalde dan uit maar trof de lat. De 0-3 kwam er toch nog voor het halfuur toen Dusty De Geyter een afvallende bal in één tijd op de slof nam. Zes minuten voor de rust weer een prima solo van Kay Meirlaen die echter voorlangs besloot. Twee minuten voor de rust was Kay Meirlaen er weer maar een verdediger die te laat kwam trapte Kay zwaar onderuit in de zestien maar weer had Amghar niets gezien. Kay Meirlaen werd op de draagberrie afgevoerd. Na die fase voerde Amghar nog wat show op bijgestaan door zijn eerste assistent showman Gregory Paris. Na een onderbreking in de kleedkamers van 3 minuten 17 seconden en 84 honderdsten werden de laatste 2 minuten van de eerste helft afgewerkt. Rust 0-3.

Reservedoelman Jimmy Raveel kwam niet in actie.

De tweede helft was amper (47’) afgetrapt of VC scoorde alweer, Niels Degrauewe en Arne Tillieu knutselden een één-tweetje in elkaar en Niels werd in de zestien foutief gestopt door Andy Coppens. De strafschop werd feilloos omgezet door Glenn De Backer (0-4). Twee minuten later Kwam Matthias Neirynck een voetje te kort om een vloeiende aanval af te ronden. Nog eens 2 minuten later een knappe actie van Sammy De Bundel en via Matthias Neirynck werd Dusty De Geyter in stelling gebracht maar werd afgevlagd voor offside. Na 55’ poeierde Dusty De Geyter, na een persoonlijke actie, de bal in de kruising en stond VC 0-5 voor. VC kende dan even een zwak moment en de thuisploeg kwam dreigen via Kristof Janssens eerst op vrije trap knap uit de hoek gehaald door doelman Kevin Van de Sompele en vervolgens met een gestrekt schot dat maar centimeters naast de staander zoefde. Na balverlies bij VC scoorde Andres Van Der Heyden (beste man bij de thuisploeg) dan toch en stond het 1-5 (63’). VC nam de draad weer op en Matthias stevende alleen op de thuisportier af maar trof de paal en zo trof VC al voor de tweede keer het doelhout. Na 70’ weer een vlotte aanval over Niels Degrauewe en Matthias Neirynck maar Dusty De Geyter kon net niet scoren. Tien minuten voor tijd stuurde Arne Tillieu Matthias Neirynck de ruimte in maar Matti leverde iets af tussen schot en voorzet en weg kans. Twee minuten later was Matthias Neirynck weer alleen door maar nu knalde Matti naast terwijl een voorzet een beter optie ware geweest. Zeven minuten voor tijd voetbalden Kevin Everaert en Matthias Neirynck de thuisdefensie nog maar eens uit elkaar en Kevin scoorde amper 20 seconden nadat hij was ingevallen de 1-6. Twee minuten later werd het 1-7, Dominic Vandewijngaerde stuurde Matthias Neirynck nog maar eens diep en Matti scoorde beheerst. Drie minuten voor tijd was het de beurt aan Kevin Everaert om de thuisdefensie ter plaatse te laten, Kevin bood Matthias Neirynck nog een treffer aan maar Matti besloot vallend naast en zo bleef het 1-7.