Duchatelet: "De Keersmaecker verdient krediet"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Duchatelet: "De Keersmaecker verdient krediet"
Foto: © SC

De uitspraak van de rechter in de zaak tussen de Belgische voetbalbond deed gisteren weer heel wat stof opwaaien. Iedereen is het wel over één ding eens: de structuur van de bond moet veranderen.

De rechter stelde Charleroi in het gelijk. De KBVB moet de toegevingen ,voor het uitstellen van de wedstrijd tegen Cercle Brugge, aan de Karolo's dus naleven.
 

"Recht is geschied", zegt Mogi Bayat in HBvL. "Voor mij is de zaak hiermee geklasseerd. Onze aandacht moet nu opnieuw gaan naar de bal, naar het voetbal zelf. Maar ik hoop wel dat deze affaire ertoe zal bijdragen dat de bond in de toekomst beter zal functioneren. De structuur van de bond moet dringend gereorganiseerd worden."

Pro League-voorzitter Ivan De Witte is niet gelukkig met de gang van zaken. "Ik heb al heel wat reacties van clubs gehoord en de teneur is duidelijk: we hebben er genoeg van. Ik weet ook niet waar dit eindigt. Maar het is duidelijk dat de bondswerking op middelkorte termijn moet veranderen. Er moet een autonome strucuur komen. Weliswaar binnen de bond, maar geleid door profs, die niet langer aan een club gebonden zijn."

Over een ontslag van bondsvoorzitter François De Keersmaecker wil De Witte niet praten. STVV-voorzitter Duchatelet neemt hem alvast in bescherming. "Meneer De Keersmaecker heeft het goed voor met ons voetbal en verdient het nodige krediet. Dat hij af en toe de bal al eens mis slaat, moeten we er maar bijnemen. Ik meen dat de huidige malaise het ideale moment is om de puntjes eens op de i te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties