Brugse supporters zien complot in rode kaarten

Steurbaut Kersten
| 168 reacties
Brugse supporters zien complot in rode kaarten
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De fans van Club Brugge zijn de opeenvolging van rode kaarten grondig beu. Supportersvereniging Blue Army ziet in de uitsluitingen van de blauw-zwarte spelers zelfs een complot om Anderlecht een vrijgeleide te geven naar de titel.

In een open brief op haar website haalt Blue Army zwaar uit naar de Belgische voetbalbond.

"We kunnen ons vinden in winst en verlies", klinkt het. "Zolang we maar in een eerlijke strijd geklopt worden. De afgelopen weken mogen we daar niet meer op hopen. Elke keer blijven we met een wat had het kunnen zijn-gevoel zitten."
 

In de laatste vier competitiewedstrijden eindigde Club Brugge drie keer met tien man. Iedere keer ging het om een discutabele uitsluiting. In Genk kreeg Daan Van Gijseghem rood na een licht contact met Marvin Ogunjimi. Op Anderlecht werd Ronald Vargas naar de kant gestuurd na een contact met Cheikou Kouyaté. Zaterdag was het de beurt aan Karel Geraerts, die plots opdook voor Ernest Nfor.

Voor Blue Army is het duidelijk. De opeenvolging van rode kaarten bij de West-Vlamingen moet voor Anderlecht de weg plaveien naar de landskroon. "Na twee verloren titels, een lege kas na de uitschakeling tegen Bate en een halve ploeg die eind dit seizoen dreigt te vertrekken, is men in Brussel dringend toe aan een nieuwe titel. N'importe comment."

"Als het dan toch moet ... Geef ze dan nu al die titel en laat ons terug gewoon voetballen. Laat ons winnen en verliezen op een sportieve manier. We moeten die belachelijke rode kaarten niet meer. Stop er mee en geef ons ons supportersplezier terug."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties