Hoefkens: "Onvoorstelbaar wat Gent zich permitteerde"

Nico Wieme
| 47 reacties
Hoefkens: "Onvoorstelbaar wat Gent zich permitteerde"
Foto: © SC

Carl Hoefkens hield geen blad voor de mond na het 1-1-gelijkspel van Club Brugge op AA Gent. “Wat hier allemaal gebeurd is, kan echt niet door de beugel”, wond de centrale verdediger er geen doekjes om.

“Ik zeg niet dat de rode kaart voor Maxime Lestienne niet terecht is, maar die komt er deels uit frustratie”, zei Carl Hoefkens. “Vandaag zijn er veel dingen gebeurd die echt niet kunnen. Op sommige momenten werd het echt persoonlijk. Gent heeft ook niets gedaan om de ref te helpen. Van fairplay hebben zij duidelijk nooit gehoord.”

 

Refs niets mee te maken

 

Wat Hoefkens met die woorden bedoelde, legde hij nadien uit. “Toen Elymane Coulibaly mij zowat van het veld trapte, had je eens moeten horen wat er allemaal geroepen werd. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig? Wij willen een dialoog met de refs opstarten, maar hiermee hebben zij niets te maken.”

 

Aanvankelijk wou de Clubverdediger geen namen noemen, maar naderhand deed hij dat toch. “Het was echt beneden alle niveau wat hier tijdens de match allemaal geroepen werd. Vooral door Coulibaly, maar ook door andere Gentspelers. Club is de voorbije weken altijd correct geweest in zijn houding tegenover de rode kaarten, maar als je ziet hoe de Buffalo’s tegen ons acteerden, dan geraak je gefrustreerd.”

 

Altijd dezelfde speler met problemen

 

“Het is geen toeval dat wij het met dezelfde speler aan de stok kregen, die problemen zocht met onder andere Jelle Van Damme (Coulibaly beschuldigde Van Damme van racisme, nvdr.). Het wordt tijd dat hij eens begint na te denken over datgene waar hij mee bezig is”, eindigde Hoefkens. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties