Wie wint de strijd om Vlaanderen?

Hannes De Meyer
| 31 reacties
Wie wint de strijd om Vlaanderen?
Foto: © SC

Club Brugge neemt het vanavond in het Jules Ottenstadion op tegen AA Gent. Club is na de nederlaag tegen Anderlecht en het gelijkspel tegen Zulte Waregem dringend op zoek naar een overwinning. AA Gent kan bij winst tot op twee punten van Club naderen.

Een uitverkocht Ottenstadion maakt zich op voor de strijd om Vlaanderen. Voor AA Gent is Club Brugge immers de aartsvijand bij uitstek. Beide teams zijn in een hevige strijd gewikkeld om de tweede plaats. Club telt momenteel vijf punten meer dan de Buffalo's, maar het zal niet eenvoudig zijn om die voorsprong te consolideren of zelfs uit te bouwen.

 

Zwarte beest

 

Gent toonde zich in het verleden al meer dan eens het zwarte beest van blauw-zwart. Onlangs vernederden de Oost-Vlamingen Club in de beker op eigen terrein met 1-4. De Bruggelingen zullen het niet eenvoudig hebben om revanche te nemen voor die optater, want zij kunnen niet op volle sterkte aantreden.

 

AA Gent kende weinig zorgen in aanloop naar de topper. Michel Preud'homme kan op nagenoeg zijn sterkste kern een beroep doen. Enkel Adnan Custovic, Stijn De Smet, Adriano Duarte en de langdurig geblesseerde Adekamni Olufade liggen in de lappenmand. Marko Suler was vrijdag ziek, maar verwacht wordt dat de Sloveen speelklaar geraakt. De Gentcoach gaf geen selectie vrij voor de wedstrijd tegen Club.

 

Preud'homme kijkt volop uit naar de komst van Club. “Het is plezant spelen tegen ploegen die willen voetballen”, zei de Keerbergenaar op de persconferentie voorafgaand aan de match. “Club speelt zoals wij. Vorig jaar waren we elkaar al waard voor die derde plaats. Club Brugge en AA Gent liggen niet ver van elkaar als ploegen. Alleen heeft Club niemand moeten laten gaan en wij zijn intussen Bryan Ruiz en Milos Maric kwijt.”

 

Opnieuw gehavend Club

 

Bij de bezoekers heeft Adrie Koster heel wat meer kopzorgen. De Nederlander moet het in Gent stellen zonder de geblesseerden Jeroen Simaeys, Nabil Dirar en Ronald Vargas. Bovendien zit Jonathan Blondel zijn tweede schorsingsdag uit. Karel Geraerts, vorig weekend op Zulte Waregem met rood uitgesloten, kreeg in beroep een voorwaardelijke sanctie en is van de partij, evenals Peter Van Der Heyden, Maxime Lestienne en Daan Van Gijseghem.

 

“Ik verwacht een wedstrijd op het scherp van de snee”, zei Koster tijdens zijn perspraatje. “Maar dan wel op een gezonde manier. Ons doel is sowieso om de komende vijf matchen te winnen. Hoe groter de moeilijkheidsgraad, hoe groter de concentratie. Ik merk alvast positieve revanchegevoelens bij mijn team. Over de mentaliteit heb ik zeker niet te klagen.”

 

De selectie van Club Brugge ziet er als volgt uit: Stijnen, De Vlieger, Hoefkens, Klukowski, Van Gijseghem, Sonck, Lestienne, Van der Heyden, Akpala, Donk, Vadis, Geraerts, De Mets, Alcaraz, Kouemaha, Van Acker, Perisic en Dahmane.

 

Auteurs: Hannes De Meyer en Nico Wieme. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties