Legear: “Bundesliga spreekt me aan”

Wouter Laeremans
| 10 reacties
Legear: “Bundesliga spreekt me aan”
Foto: © SC

Jonathan Legear is aan een degelijk seizoen bezig bij Anderlecht. De vleugelspeler toonde zich al in Europa en speelt op een regelmatig niveau. Ook van zware blessures blijft hij voorlopig gespaard.

“De sfeer zit goed bij Anderlecht, we hebben er al elke keer voor gevochten dit seizoen. Dat is onze grootste kracht. We zijn een blok en kunnen onze tegenstander wegdrukken“, analyseert Legear de eerste plaats in de competitie en de kwalificatie voor Europa. 

Ook de aanvaller zelf zit goed op schema. “Ik speel al een maand of vier, vijf zonder ernstige blessures. Goede spelers moeten een lange tijd top zijn en ik denk dat ik nu al een tijdje regelmatig presteer. Soms heb ik nog wel kleine kwaaltjes, maar over het algemeen kan ik nu meer wedstrijden achter elkaar aan.”

“Ook bij de andere spelers zie je minder blessures. Dat is een verdienste van de hele groep, want iedereen werkt er echt voor. Maar ook de medische staf doet zijn werk uitstekend. Daarom zijn we ook een complete club. Iedereen werkt samen aan hetzelfde doel.”

Eerst water

De Luikse vleugelspeler verzorgt zich beter en drinkt nu zelfs water. “Ik zei onlangs dat ik vroeger nooit water dronk, maar dat is nu helemaal veranderd. Er is een professor geweest en die heeft uitgelegd dat er niets beter is voor je lichaam, ook om te recupereren. Dat volg ik nu op en voorlopig gaat het goed.”

Het talent van Legear wordt nergens ontkend, maar Enzo Scifo vond onlangs nog dat hij nog te weinig zijn man voorbij ging. “Ik weet dat ik nog veel moet leren. Maar mijn grootste kwaliteiten liggen volgens mij in de ruimte. Mijn trainer vraagt me ook om het simpel te houden, dat is het belangrijkste.”

“Ik speel in de eerste plaats voor Anderlecht en als je vier keer de bal verliest, dan wordt het soms moeilijk. Maar ik kan wel degelijk acties maken en als de trainer het vraagt zal ik dat ook meer doen. Een speler bij Anderlecht die geen man kan dribbelen, dat zou toch al te gek zijn (lacht).


Geen Primera Division

Dribbelen kan hij dus, maar doet hij dat volgend seizoen ook nog bij Anderlecht? Hier en daar doken al geïnteresseerde clubs op. Legear denkt er al over na, maar de Primera Division wordt het waarschijnlijk niet.

“Neen, ik heb het niet zo voor de Spaanse competitie. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten beter in Duitsland of Engeland kan spelen. De Bundesliga zou een mooie volgende stap zijn.”

“Al weet ik niet of ik een bod van een Spaanse club zomaar zou laten vallen”, lacht de aanvaller van paarswit. “Maar dat is nu nog niet aan de orde. Voorlopig voel ik me goed bij Anderlecht en wil ik me hier verder ontwikkelen. Ik heb nog een lange carrière voor de boeg.” (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties