Van Holsbeeck: "Het nieuwe Anderlecht gezien"

Nico Wieme
| 12 reacties
Van Holsbeeck: "Het nieuwe Anderlecht gezien"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de Europese kwalificatie voor de achtste finales straalde Herman Van Holsbeeck. De Anderlechtmanager heeft met zijn team een duidelijk doel voor ogen. “We moeten proberen de kloof met de Europese top te dichten.”

“Na deze prestatie denk ik in eerste instantie aan onze fans”, bekende Herman Van Holsbeeck ons na afloop van de demonstratie tegen Bilbao. “Sommigen hebben nog de Europese hoogdagen meegemaakt. Vroeger behoorde paars-wit tot de vijftien grootste ploegen van Europa. Nu mogen we al blij zijn dat we bij de top 200 zitten. Ik ben realistisch, we zullen nooit meer kunnen opboksen tegen de Europese grootmachten.”

 

Achterstand met Europese top

 

De Anderlechtmanager toonde zich ook wel kritisch voor de Eurpese topploegen. “Het wordt tijd dat de UEFA optreedt. Veel van die topploegen kampen met enorme schulden. Als wij inventief blijven werken en investeren in onze jeugdopleiding, kunnen we misschien een beetje van onze achterstand ophalen.”

 

“Tegen Bilbao hebben we het nieuwe Anderlecht gezien. De uitslag is goed, maar vooral de manier waarop mag gezien worden: 4-0 met aanvallend, modern voetbal. Als je dat thuis tegen een Spaanse ploeg kan brengen, ben je niet slecht bezig”, vond Van Holsbeeck.

 

Van Holsbeeck wou iedereen die ook maar iets met Anderlecht te maken heeft, bij de hulde betrekken. “Wij hebben ook een sociale rol te vervullen. Deze kwalificatie is ook de verdienste van die vele mensen die in de schaduw van de A-ploeg werken. Ik denk daarbij onder andere aan ons jeugdcentrum in Neerpede. Kijk naar Romelu Lukaku: een jongen van zestien met zo’n mentaliteit. Wij zijn alle dagen met hem bezig.

 

Meerwaarde

 

In de achtste finales wacht Hamburger SV. “Ik had liever PSV getroffen. Het is nu HSV geworden. Dat is nu wel Bayern niet, maar het blijft wel een sterke ploeg. Voor onze jongeren zijn deze matchen pure winst. Voor Lukaku, Ondrej Mazuch, Cheikhou Kouyaté en vele anderen zijn deze wedstrijden een meerwaarde in hun ontwikkeling.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties