François: "Dit redt de competitie niet"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
François: "Dit redt de competitie niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese prestaties van Standard doen Pierre François, algemeen directeur van de Luikenaars, deugd. Het knappe parcours in Europa kan echter de rest van het seizoen niet wegvegen.

“Dit is een historische periode voor Standard”, stelt François. “Een negende titel na 25 jaar, een tiende titel, nu de kwartfinale, ... Dat is exceptioneel.”

De sterke man van Standard blikt terug op de mooie Europese campagne. “Salzburg had alle matchen gewonnen. Panathinaikos is koploper in de Griekse competitie. Dat zijn dus tegenstanders van het hoogste niveau. Ik heb een zeer groot Standard gezien met spelers die de mentaliteit tonen die we willen zien.”

“Maar dit redt ons seizoen niet. Ik wenste een derde titel op rij, dat zit er niet meer in. We maken wel nog kans op play-off 1. Als het tegen Panathinaikos kan, waarom zou het dan niet tegen AA Gent kunnen?”

En dan is er nog de rol van KV Mechelen. “Ik hoop dat KV Mechelen het sportief speelt en respect toont voor wat we in 2003 gedaan hebben. Toen ze in financiële problemen zaten, hebben we ze zes spelers geleend. Ik hoop dat ze dat niet vergeten zijn.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties