Devroe: "Ik zie Sonck niet bijtekenen"

Manuel Gonzalez
| 44 reacties
Devroe: "Ik zie Sonck niet bijtekenen"
Foto: © SC

Club Brugge maakt werkt van zijn contractverlengingen. Zo werden de opties gelicht bij Blondel, Vermeulen en Verbauwhede.

Het staat langs de andere kant ook zo goed als vast dat Sonck en Alcaraz blauw-zwart zullen verlaten. "Alcaraz is einde verhaal, ja, maar daarvoor hebben we Daan Van Gijseghem gehaald. Hij heeft het misschien wat moeilijk omdat hij niet veel speelt, maar voor hem is het geen slechte zaak dat hij zich op een rustige manier kan aanpassen."

"Volgend seizoen hebben we drie spelers voor het centrum van de verdediging. Daan, Carl Hoefkens en Ryan Donk. Zelfs Jeroen Simaeys kan op die positie spelen", aldus sportleider Luc Devroe in het Brugsch Handelsblad.

"En Wesley… Hij had het zondag moeilijk met zijn bankzittersstatuut, maar daarnet op training was dat voorbij. Hij heeft geen meter minder gelopen… Je moet weten wat je aan Wesley hebt. Hij blijft een garantie op doelpunten, daar heeft hij gelijk in. Mocht hij toch blijven, scoort hij er volgend seizoen weer minstens tien."

"We hebben een voorstel gedaan – een contract voor een seizoen, plus een optie voor nog een seizoen –, maar Wesley is er niet op ingegaan. En ik heb het gevoel dat dat ook niet zal gebeuren. Ik vind dat spijtig, ja, vooral omdat we een goede verstandhouding hebben en we in dat geval een vervanger moeten zoeken."

"Peter Van der Heyden wou ook een contract voor 2,5 jaar, maar ook dat kon niet. Hij tekende uiteindelijk voor 1,5 seizoen met optie op één extra seizoen. We mogen niet vervallen in de fouten van het verleden, toen we Sven Vermant en Joos Valgaeren langdurige contracten gaven. Trouwens, Adrie Koster had ook maar een contract voor een seizoen."

"Volgend seizoen slanken we de kern ook af van 27 naar 24 spelers, waarbij drie doelmannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties